SHAHRISABZ HUNARMANDCHILIK ASOSLARI VA TARIXI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Shahrisabz shahrining hunarmandchilik an’analari, ularning tarixiy rivojlanishi, asosiy turlari va zamonaviy davrda tutgan o‘rni muhokama qilinadi. Shahrisabz – O‘zbekistonning qadimiy shaharlaridan biri bo‘lib, bu yerda gilamchilik, kashtachilik, metall va yog‘och o‘ymakorligi kabi ko‘plab an’anaviy hunarlar rivoj topgan. Maqolada shu hunarmandchilik turlarining xususiyatlari, ijodiy usullari va mahalliy ustalarning yutuqlari haqida batafsil yoritilgan.