ABDULLA AVLONIYNING “TURKIY GULISTON YOXUD AXLOQ” ASARIDAGI TARBIYAVIY AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur  maqola Abdulla Avloniy qalamiga mansub  “Turkiy  guliston  yoxud  axloq” asarining tarbiyaviy  ahamiyati, asarda ilgari surilgan axloqiy-etik g’oyalar, yosh avlodni komil inson sifatida tarbiyalashga qaratilgan pedagogik qarashlar bayon etilgan. Muallif tomonidan ilgari surilgan odob, halollik, mehnatsevarlik, ilmga intilish kabi tushunchalar bugungi kun tarbiyaviy jarayonlari uchun ham dolzarb ekanini asoslab berilgan.