O'QITISH SAMARADORLIGINI BAHOLASH: FORMATIV VA SUMMATIV BAHOLASH USULLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu tezis o'qitish samaradorligini baholashning formativ va summativ usullarini tahlil qiladi. O'qitish jarayonida baholashning ahamiyati, har bir usulning o'ziga xos xususiyatlari va o'qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar ko'rib chiqiladi. Formativ baholash o'quvchilarning bilimlarini rivojlantirishga yordam beruvchi jarayon sifatida, summativ baholash esa o'quvchilarning o'zlashtirgan bilimlarini baholashda muhim rol o'ynaydi. Tezis, shuningdek, ikkala yondashuvni birgalikda qo'llashning foydalarini ham ochib beradi.