O'QUVCHILARDA SOG'LOM TURMUSH TARZINI SHAKILLANTIRISHDA PSIXIK JARAYONLARNING O'QUVCHI ONGIGA TA'SIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola o'quvchilarda sog'lom turmush tarzini shakllantirishda psixik jarayonlarning o'quvchi ongiga ta'sirini o'rganadi. Maqolada psixik jarayonlar, xususan, idrok, xotira, tafakkur va motivatsiya kabi omillar sog'lom turmush tarzi qadriyatlarini shakllantirishda qanday rol o'ynashi tahlil qilinadi. O'quvchilarning ongiga ta'sir qiluvchi psixologik mexanizmlar, ta'lim jarayonidagi tarbiyaviy usullar va ularning samaradorligi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, sog'lom turmush tarzini targ‘ib qilishda ijtimoiy muhit, oila va media omillarining ta'siri muhokama qilinadi. Maqola ta'lim muassasalari va pedagoglar uchun sog'lom turmush tarzini targ‘ib qilishda psixologik yondashuvlardan foydalanish bo'yicha amaliy tavsiyalar beradi.