TA`LIM MUASSASASIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O`ZIGA XOS AFZALLIKLARI VA AXAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida psixologik xizmat faoliyatining zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati, uning o‘quvchi shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi roli, shuningdek, o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar bilan ishlashdagi afzalliklari yoritilgan. Psixologik xizmatning asosiy yo‘nalishlari, uning diagnostik, maslahat, tuzatish-tarbiya va profilaktik faoliyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga tayangan holda, psixologik xizmatning ta’limdagi barqarorlik va ijtimoiy-psixologik muhitni yaxshilashdagi o‘rni asoslanadi.