MAKTABGACHA YOSH BOLALARDA SHAXSLARARO MUNOSABAT PSIXODIAGNOSTIKASI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning muloqot madaniyatini shakllantirish vazifalarini amalga oshirishning asosiy vositasi sifatida o‘yinni tanlash mohiyati yoritilgan. Bolalar bilan ishlashda o‘yin nafaqat universal, balki ularning rivojlanishiga har tomonlama ta’sir ko‘rsatishga imkon beradigan maqbul vosita sifatida ko‘riladi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyachi-pedagoglar o‘yin muhitida bolalarni shaxs sifatida rivojlantirish xususiyatlarini chuqur va puxta bilishi va o‘zlarining ta’lim-tarbiya faoliyatlarida ijodiy yondashgan holda samarali qo‘llay olishlari lozimligi ta’kidlangan.