ISHLAB CHIQARISH XAVFSIZLIGI BO’YICHA SIMULYATSIYA VA TRENING DASTURLARINING SAMARADORLIGI (Modern education and development, 2025)
Bu maqolada ishlab chiqarish xavfsizligini ta’minlashda simulyatsiya va trening dasturlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy VR (virtual reallik) va AR (kengaytirilgan reallik) texnologiyalarining xavfsizlik ta’limidagi roli, interaktiv trening dasturlari hamda o‘yinlashtirish (gamification) metodlarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, simulyatsiya asosida o‘qitishning ishlab chiqarishdagi baxtsiz hodisalar sonini kamaytirish va ishchilarning xavfsizlik bo‘yicha bilimlarini oshirishdagi ijobiy natijalari yoritiladi.