OTTIRILGAN IMMUN TANQISLIGI SINDROMI (Modern education and development, 2025)
Ottirilgan immun tanqisligi sindromi (OITS) retrovirus guruhiga mansub virus qo’zg’atadigan  kasallik  ikki  davrda  bo’linadi. OITV infeksiyasi  va  bevosita  OITS (SPID)  davri.  OITV infeksiyasi  davri  odam  organizmida  virus  bor,  lekin  kasallik   alomatlari  hali  namoyon  bo’lmagan  davr.  Virus  deyarli  bir  vaqtda  Parijda professor  Lyuk  Montanye  hamda   AQSHda  professor  Gollo  boshchiligidagi  olimlar  tomonidan  kashf  etilgan.