UMUMTA'LIM MAKTABLARIDA XAVF GURIHIGA KIRUVCHI O'QUVCHILAR BILAN ISHLASH (Modern education and development, 2025)
Farovon oila-bu ota-onalar moddiy, ijtimoiy, psixologik va boshqa ichki manbalarga asoslangan moslashuvchan qobiliyatlar orqali oʻz vazifalarini muvaffaqiyatli bajaradilar, ular tezda oʻz farzandlarining ehtiyojlariga moslashadilar va uni tarbiyalash hamda rivojlantirish muammolarini muvaffaqiyatli hal qiladilar. Ammo oilaning bir turi mavjud boʻlib, unda meʼyorlardan maʼlum bir ogʻish mavjud boʻlib, uni farovon deb belgilashga imkon bermaydi. Ushbu toifadagi oilalar xavf ostida boʻlgan oilaga tegishli.