LOGISTIK AXBOROT TIZIMI VA TEXNOLOGIYALARI. AXBOROT OQIMI (Modern education and development, 2025)
"Logistik axborot tizim va texnologiyalari. Axborot oqimi" mavzusida logistik jarayonlarda axborotning roli va uni boshqaruvchi tizimlar o‘rganiladi. Axborot oqimi – bu mahsulot harakati bilan bog‘liq bo‘lgan ma’lumotlarning yetkazib beruvchilardan mijozlargacha uzluksiz harakatlanishini bildiradi. Zamonaviy axborot texnologiyalari (ERP, WMS, TMS, EDI va boshqalar) yordamida bu jarayonlar avtomatlashtiriladi va optimallashtiriladi. Mazkur mavzu logistikani raqamlashtirish, axborot ishonchliligi va tezkor boshqaruv imkoniyatlarini tahlil qiladi.