SANOAT KORXONALARINI ROBOTLASHTIRISHDAGI BUGUNGI KUN ISTIQBOLLARI (Modern education and development, 2025)
Bu yerda sanoat ishlab chiqarishni robotlashtirishning zamonaviy holati va istiqbollarini keng ko'lamda tahlil qiladi. Robototexnika, sun'iy intellekt (AI), internet buyumlari (IoT) va katta ma'lumotlar (Big Data) kabi texnologiyalar ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, elementlarni va mahsulotlarni sifatini to'ldirish. Maqola global robotlashtirish tendensiyalari, O'zbekistonda ushbu sohaning hozirgi holatini, robotlarning muammolarini va oqibatlarini, natijasida, o'ziga xos yo'nalishlarini ko'rib chiqadi. Sanoat robotlarining turlari, hujjat qo‘ tahlil va iqtisodiy ta’siri. O'zbekiston sanoati uchun robotlashtirishni rivojlantirish bo'yicha keltiriladi, bu esa mamlakat iqtisodiyotidagi yordambardoshlikni taklifga xizmat qiladi.