ORGANIK BIRIKMALAR: TUZILISHI, XOSSALARI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu kengaytirilgan ilmiy maqolada organik birikmalarning chuqur fundamental jihatlari, ularning murakkab tuzilishi, o'ziga xos fizikaviy va kimyoviy xossalari, keng qamrovli sinflanishi hamda inson hayotining turli jabhalaridagi beqiyos ahamiyati atroflicha yoritilgan. Maqolada uglerod atomining noyob bog'lanish xususiyatlari, uglevodorodlarning turlari, funksional guruhlarning reaktivlikka ta'siri va organik reaksiyalarning asosiy mexanizmlari batafsil ko'rib chiqiladi. Shuningdek, izomeriya hodisasi va uning birikmalarning xossalariga ta'siri chuqur tahlil qilingan. Organik kimyoning biologiya, tibbiyot, farmatsevtika, sanoat, qishloq xo'jaligi va atrof-muhitni muhofaza qilishdagi o'rni hamda ushbu sohadagi zamonaviy tadqiqot yo'nalishlari, jumladan, barqaror sintez va yangi materiallar yaratish masalalari muhokama qilingan. Maqola organik kimyo asoslarini chuqurroq o'rganishga qiziquvchi talabalar, tadqiqotchilar, mutaxassislar va keng jamoatchilik uchun mo'ljallangan bo'lib, ular uchun qimmatli ma'lumot manbai bo'lib xizmat qiladi.