O'ZGARUVCHAN TOK VA O'ZGARMAS TOKNING BIR BIRIDAN FARQI, YUTUQLARI VA KAMCHILIKLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola elektr energiyasining ikki asosiy turi – o'zgaruvchan tok (OT, AC) va o'zgarmas tok (O'T, DC) o'rtasidagi fundamental farqlarni, ularning tarixiy rivojlanishini, texnik afzalliklari va kamchiliklarini, shuningdek, zamonaviy jamiyatdagi keng qamrovli qo'llanilish sohalarini tahlil qiladi. Maqolada har bir tok turining asosiy xususiyatlari, energiya uzatishdagi samaradorligi, elektronika va elektr tizimlaridagi o'rni ko'rib chiqiladi. Shuningdek, ularning har birining o'ziga xos muammolari va kelajakdagi energiya infratuzilmasidagi potentsial evolyutsiyasi muhokama qilinadi. Maqola elektr energetikasi, elektronika va umumiy texnologiya sohasiga qiziquvchi mutaxassislar, talabalar va keng jamoatchilik uchun mo'ljallangan.