КОЛЛИЗИОННЫЕ ВОПРОСЫ: ВЫБОР ПРИМЕНИМОГО ПРАВА И ЭЛЕКТРОННОЙ ФОРМЫ ДОГОВОРА В ЛОГИСТИКЕ (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro logistika sohasida shartnomalarning elektron shaklidan foydalanish va qo‘llaniladigan huquqni tanlash bilan bog‘liq kollizion masalalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda eCMR elektron yuk hujjatlari, smart-kontraktlar va transchegaraviy raqamlashtirishning huquqiy jihatlari o‘rganiladi. Unifikatsiyalangan huquqiy mexanizmlarning yetishmasligi shartnoma xavflarining ortishiga olib kelayotgani ta’kidlanadi. Muallif raqamli logistika sharoitida kollizion me’yorlarni uyg‘unlashtirish bo‘yicha takliflar ilgari suradi.