SODIR ETILGAN SQL INEKTSIAY HUJUMLARI VA ULARNI OQIBATLARI, SHUNINGDEK HUJUM NATIJASIDA YETKAZILGAN ZARAR HAMDA UNI BARTARAF ETISH USULLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy kiberxavfsizlik muammolari orasida eng xavflilaridan biri bo‘lgan SQL injeksiya (SQL injection) hujumlari tahlil qilinadi. Unda hujumlarning amalga oshirilish mexanizmi, turlari, real voqealar misolida ko‘rilgan zararlar, axborot xavfsizligiga tahdid darajasi va bartaraf etish usullari yoritilgan. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, ushbu hujumlar yirik tashkilotlar va korxonalarga jiddiy iqtisodiy va axborot yo‘qotishlariga sabab bo‘lmoqda. Maqolada himoya choralarini kuchaytirish, xavfsizlik siyosatini takomillashtirish bo‘yicha takliflar beriladi.