"HARBIY BO‘LINMALARDA PSIXOLOGIK XIZMATNI TASHKILLASHTIRISH VA USHBU JARAYONNI QO‘LLAB-QUVVATLOVCHI MA’LUMOTLAR BAZASINI BOSHQARISH TIZIMINI ISHLAB CHIQISH VA TAHLIL QILISH" (Modern education and development, 2025)
Maqolada harbiy bo‘linmalarda psixologik xizmat faoliyatining tashkil etilishidagi dolzarb masalalar, bu sohadagi raqamli texnologiyalar imkoniyatlari va ular yordamida yaratiladigan boshqaruv tizimining struktura va funksional imkoniyatlari keng tahlil etilgan. Harbiy xizmatchilarning ruhiy holatini monitoring qilish, individual psixologik holatlar tarixini yuritish va statistik tahlil asosida qarorlar qabul qilish imkonini beruvchi ma’lumotlar bazasi modeli ishlab chiqilgan. Ushbu tizim real sharoitlarga moslashtirilgan holda ishlab chiqilib, harbiy psixologik xizmat samaradorligini oshirishga xizmat qiladi