RAQAMLI TA'LIM RESURSLARINI TA'LIM JARAYONIDA QO'LLASH (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ta'lim jarayonida raqamli ta'lim resurslarini (RTR) qo'llashning nazariy va amaliy jihatlarini atroflicha tahlil qilishga bag'ishlangan. Maqolada RTRlarning turlari, ularning ta'lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati, afzalliklari va yuzaga kelishi mumkin bo'lgan muammolar ko'rib chiqilgan. Shuningdek, RTRlarni samarali integratsiya qilish bo'yicha metodologik tavsiyalar, o'qituvchilarning kasbiy kompetentligini oshirish zarurati va texnologik infratuzilmani rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqola zamonaviy ta'lim tizimini raqamlashtirish jarayonlarida RTRlarning o'rni va kelajakdagi rivojlanish tendensiyalarini tushunishga yordam beradi.