QUYOSH ENG YAQIN YULDUZ. QUYOSH DOG'LARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola bizning Quyosh tizimimizdagi eng asosiy yulduz bo'lgan Quyoshning umumiy xususiyatlari va uning sirtida kuzatiladigan noyob hodisa – Quyosh dog'lari haqida atroflicha ma'lumot beradi. Maqolada Quyoshning ichki va tashqi tuzilishi, energiyasi manbai bo'lgan termoyadro sintezi jarayonlari, uning Yerga ko'rsatadigan muhim ta'sirlari hamda Quyosh dog'larining paydo bo'lish sabablari, ularning murakkab tuzilishi, siklik xususiyatlari va ularning Yer iqlimi, texnologiyalari va kosmik muhitga ko'rsatadigan ta'siri ilmiy nuqtai nazardan chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, Quyoshni o'rganishda qo'llaniladigan zamonaviy kuzatuv usullari va kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlari yoritiladi. Ushbu kengaytirilgan tahlil Quyoshning murakkab dinamikasini va uning sayyoramizdagi hayot uchun ahamiyatini yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi.