GAZNI QAYTA ISHLASHDA ABSORSIYON JARAYONNI AVTOMATLASHTIRISH VA DASTUR ALGORITMINI ISHLAB CHIQISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada so'nggi paytlarda  gazlarni qayta ishlash jarayonining algoritmlarni  tuzishda va gaz  ta’minotida foydalaniladigan turlarini bir qanchasi keng yoritilib o’tilgan. Gazlarni qayta ishlash bilan ta'minlash tizimlarini avtomatlashtirishda bosim datchiklari gaz bosimini aniqlash va boshqarish uchun ishlatiladi. Ular tizim samaradorligini oshirish, gaz bosimini optimallashtirish va muammolarni oldinini  olish chora tartiblari ko’rsatib utilgan.