GAZ OLISHDA ABSORSIYON JARAYONNING DASTUR TILINI ISHLAB CHIQISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada gazni qayta ishlash va assimilyatsiya qilish jarayonlarida PLC mikrokontrollerlari turli bosqichlarni avtomatlashtirish, boshqarish va monitoring qilish uchun ishlatiladi. Kimrayning so'zlariga ko'ra, ular markaziy boshqaruv bloki sifatida ishlaydi, sensorlardan ma'lumot oladi va keyin jarayonni boshqarish uchun aktuatorlarga signallarni yuboradi. PLC va mikrokontrollerlar har xil bo'lsa-da, nazorat qilish va avtomatlashtirish uchun gazni yutish jarayonlarida ishlatilishi mumkin, PLClar esa kattaroq, murakkabroq tizimlar uchun afzalroqdir. PLClar mustahkam va ishonchli bo'lgan ixtisoslashtirilgan sanoat kompyuterlari bo'lib, mikrokontrollerlar esa ko'proq umumiy maqsadli va kichikroq ilovalarda ishlatilishi mumkin