YURAK VA QON AYLANISH TIZIMI: GEMODINAMIKA VA YURAK FIZIOLOGIYASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu mavzu yurak va qon aylanish tizimining tuzilishi hamda fiziologik faoliyatini, ayniqsa gemodinamika jarayonlarini chuqur tahlil qiladi. Yurakning qisqarish va bo‘shashish bosqichlari, yurak sikli, qon bosimi, qon oqimining tezligi va qarshilik kuchlari kabi asosiy fiziologik ko‘rsatkichlar o‘rganiladi. Shuningdek, yurakning ichki elektr o‘tkazuvchanlik tizimi, yurak tonlari, yurak chiqishi va yurak faoliyatini boshqaruvchi omillar (nerv va gormonal ta’sirlar) haqida batafsil ma’lumot beriladi. Mavzu, sog‘lom yurak faoliyatini tushunish va yurak-qon tomir kasalliklarini erta aniqlash uchun muhim nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.