KORXONA FOYDASINI MAKSIMALLASHTIRISHGA OID ZAMONAVIY NAZARIY YONDASHUVLAR (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston sanoat korxonalarining 2024 yilgi iqtisodiy faoliyati asosida foydani maksimallashtirishga oid zamonaviy nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida raqamlashtirish, innovatsion boshqaruv, moliyaviy ko‘rsatkichlar (NPV, IRR, EVA) va strategik rejalashtirish uslublarining foydaga ta’siri o‘rganildi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2024 yildagi tegishli farmonlari asosida islohotlar konteksti ham muhokama etildi. Maqola real statistik ma’lumotlar, jadvallar va zamonaviy iqtisodiy nazariyalar asosida yozilgan.