NEMIS TILIDA SINONIMLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada nemis tilidagi sinonimlarning leksik-semantik xususiyatlari, ularning qo‘llanilish doiralari va uslubiy farqlari tahlil qilinadi. Sinonimlar til boyligini ta’minlovchi asosiy vositalardan biri sifatida qaraladi. Maqolada shuningdek, sinonimlarni ajratish mezonlari, ular orasidagi nozik ma’no tafovutlari, va sinonimik qatorlarning kommunikativ funktsiyalari o‘rganiladi. Nemis tilidagi ayrim sinonim juftliklari tahlili asosida, ularning kontekstda to‘g‘ri tanlanishi bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqot tilshunoslik va tarjimashunoslik jarayonlarida sinonimiyaning o‘rni va ahamiyatini ochib beradi.