XOLID HUSAYNIYNING “MING QUYOSH SHULASI” ASARI TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Xolid Husayniyning “Ming quyosh shulasi” asari chuqur adabiy tahlil qilinadi. Asarda tasvirlangan Afg‘oniston ayollarining og‘ir taqdiri, urush va siyosiy to‘qnashuvlarning inson ruhiyatiga ta’siri, ayollarning jasorati va mehribonligi asosiy tahlil nuqtasiga aylangan. Maqolada Mariyam va Laylo obrazlari orqali patriarxal jamiyatdagi ayollar holati, fidoiylik va insoniylik g‘oyalari yoritiladi. Shuningdek, roman syujeti, badiiy uslubi, tarixiy konteksti hamda uni adabiy va ijtimoiy hodisa sifatida o‘rganish imkoniyatlari tahlil etilgan.