FUNKSIYA HOSILASI TA’RIFI, UNING GEOMETRIK VA MEXANIK MA’NOLARI (Modern education and development, 2025)
ushbu maqolada akademik litseylarda o‘qiydigan o‘quvchilarga  funksiya hosilasi ta’rifi, uning geometrik va mexanik ma’nolari  yordamida hosilanini hisoblashni raqamli texnologiyalar yordamida o‘qitishni joriy etish orqali ta’lim sifatini oshirish, matematik tasavvur, mantiqiy fikirlash  haqida so‘z yuritilgan.