GOSPITAL PEDAGOGIKA-INKLYUZIV TA’LIMNING AJRALMAS QISMI SIFATIDA (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada gospital pedagogikaning mazmuni, maqsadi, vazifalari shuningdek inklyuziv ta’limning maqsadi, vazifasi hamda bir biri bilan bog’liqligi, jamiyat uchun muhimligi keltirib o’tilgan. Gospital pedagogika inson salomatligi bilan bog’liq muammolar sababli uzoq muddat davolanishga muhtoj bo’lgan bolalarni o’qitish, tarbiyalash va shakllantirish jarayonini tashkil etishning muhim yo’nalishi sifatida e’tirof etiladi.