SPORT SOHASIDA YOSH DZYUDOCHILARNING O’RNI (Modern education and development, 2025)
Dzyudo sport turi nafaqat jismoniy tarbiya, balki ma’naviy-axloqiy rivojlanishning ham muhim qismi hisoblanadi. Yosh dzyudochilar sportning bu turida faoliyat yuritish orqali nafaqat o‘z sog‘ligini mustahkamlaydi, balki hayotdagi muhim fazilatlar — intizom, sabr-toqat, mardlik va o‘z-o‘zini boshqarish kabi xislatlarni egallaydi. Yosh avlod vakillari uchun dzyudo sporti jismoniy tarbiya vositasi bo‘lish bilan birga, ularning shaxs sifatida shakllanishida ham katta ahamiyatga ega.