ALISHER NAVOIYNING FORSIY DEVONIDA AYOL OBRAZI TALQINI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy tomonidan forsiy tilida yaratilgan devonidagi ayol obrazlari tahlil qilinadi. Muallif ayol timsolining badiiy ifodasi, estetik va manaviy jihatlari, shuningdek ushbu obraz orqali ifodalangan tasavvufiy va ijtimoiy g’oyalarga etibor qaratadi. Navoiy ijodidagi ayol obrazi ideal go’zallik, sadoqat, ilohiy muhabbat timsoli sifatida yoritiladi va bu orqali shoirning g’oyaviy-estetik qarashlari namoyon bo’ladi. Maqola ayol obrazining shakllanishida Navoiyga xos poetik uslubning o’rnini ham ochib beradi.