“VIZUALIZATSIYA TEXNOLOGIYASI VA UNING ASOSLARI” (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada vizualizatsiya texnologiyalarining nazariy va amaliy asoslari, ularning zamonaviy ilm-fan va axborot texnologiyalari bilan uzviy bogʻliqligi tahlil etilgan. Xususan, inson idrokiga mos ravishda maʼlumotlarni taqdim etishning kognitiv va psixologik asoslari, algoritmik modellashtirish yondashuvlari hamda turli sohalarda vizualizatsiyaning qoʻllanilish jihatlari ilmiy asosda oʻrganilgan. Tahlillar shuni koʻrsatadiki, vizual ifoda vositalari katta hajmdagi maʼlumotlar ustida samarali ishlash, qaror qabul qilish va oʻqitish jarayonlarini soddalashtirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda.