FORMATLAR, MASSHTAB VA CHIZIQ TURLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada texnik chizmalar tuzishda muhim o‘rin tutuvchi uchta asosiy element — formatlar, masshtablar va chiziq turlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Har bir bo‘limda chizma formati turlari, ularning o‘lchamlari, masshtabning vazifasi va turlari, hamda turli chiziq turlarining ishlatilish maqsadi yoritilgan. Maqola o‘quvchilarga texnik hujjatlar bilan ishlashda standartlarga amal qilish, aniq va tushunarli chizma yaratish bo‘yicha zarur bilim va ko‘nikmalarni beradi. Bu material texnik chizmalar, muhandislik grafikasi yoki loyihalash sohasida tahsil olayotgan o‘quvchilar va mutaxassislar uchun foydali qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.