“SINFLAR,METODLAR, SINFNING STATIK A’ZOLARI, FOYDALANUVCHI SINFI, KONSTRUKTOR, THIS KALIT SO’ZI” (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy dasturlash tillarida obyektga yo‘naltirilgan dasturlash (OOP) paradigmasining asosiy tushunchalari, xususan, sinflar, metodlar, sinfning statik a’zolari, foydalanuvchi sinfi, konstruktorlar va this kalit so‘zi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu tushunchalarning nazariy asoslari, ilovalar yaratishdagi amaliy ahamiyati va ularning dasturiy loyihalardagi integratsiyasi o‘rganiladi. Foydalanuvchi sinfi misolida sinf dizaynining asosiy tamoyillari va statik a’zolar bilan konstruktorlarning funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy dasturlash tillarida ushbu tushunchalarni qo‘llashning samaradorligi baholanib, kelajakda avtomatlashtirilgan dasturiy yechimlar va sun’iy intellekt asosida sinf dizaynini optimallashtirish istiqbollari muhokama qilinadi. Tadqiqot ilmiy adabiyotlar tahliliga asoslanib, ilovalar yaratish sohasida ushbu tushunchalarni samarali joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beradi