“VIRTUALIZATSIYA TEXNOLOGIYASI VA UNING ASOSLARI” (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada axborot texnologiyalari sohasida keng qo‘llanilayotgan virtualizatsiya texnologiyasi va uning ishlash tamoyillari ilmiy asosda yoritiladi. Virtualizatsiya bir vaqtning o‘zida bir nechta operatsion tizim yoki ilovani bitta jismoniy qurilmada mustaqil muhitda ishlatishga imkon beradi. Tadqiqotda virtualizatsiya texnologiyasining turlari, afzalliklari, arxitekturaviy yondashuvlari hamda zamonaviy IT infratuzilmalardagi o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, bulutli hisoblash va ma’lumotlar markazlarida virtualizatsiyaning qo‘llanilishi va istiqbollari muhokama etiladi.