LABARATORIYA SHAROITIDA BAMIYA O’SIMLIGINING (HIBISCUS ESCULENTUS L.) O’SIMLIK TURINING URUG’ UNUVCHANLIGINI ANIQLASH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada bamya (Hibiscus esculentus L.) o‘simligining urug‘ unuvchanligi laboratoriya sharoitida o‘rganildi.[1]Tadqiqotdan maqsad — urug‘larning unuvchanligini aniqlash hamda harorat va namlik kabi omillarning unishga ta’sirini baholashdan iborat. Tajribalar GOST va ISTA standartlariga muvofiq olib borildi. 50  dona urug‘ namunasi 15–35°C haroratda va 70–90% namlikda unish uchun joylashtirildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, eng yuqori unuvchanlik 30°C harorat va 80% namlikda (92%) kuzatildi. Natijalar bamya urug‘larini unuvchanligini oshirish uchun optimal muhit yaratish muhimligini ko‘rsatdi. Mazkur tadqiqot bamya o‘simligini yetishtirishda urug‘ sifati va unuvchanligini baholashda amaliy ahamiyatga ega