JONLI TARIXIMIZ KO’ZGUSI: MUZEYLARNING MA’NAVIY-MA’RIFIY VA ILMIY AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada muzeylarning tarixiy merosni saqlash, ma’naviy-ma’rifiy hamda madaniy-tarixiy funktsiyalarini bajarishdagi ahamiyati tahlil etilgan. Xususan, O‘zbekistondagi muzeylar tizimi va Savitskiy nomidagi Qoraqalpog‘iston Davlat san’at muzeyi misolida ularning ilmiy, estetik va turizm salohiyati yoritilgan. Tadqiqotda muzeylarning milliy o‘zlikni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda ochib beriladi.