TESKARI MASALALAR UCHUN TIXONOV REGULYARIZATSIYASI USULIDAN FOYDALANIB YER OSTI SUV ZAXIRALARINI ANIQLASH MASALASINING YECHIMI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada 1-tur operator tenglamalarining Tixonov ma’nosidagi shartli korrekt yechimlari o‘rganiladi. Banax fazolaridagi A-kompakt operatorlar uchun shartli korrektlik tushunchasi va uning asosiy teoremalari bayon etiladi. Xususan, Tixonov bo‘yicha korrektlikka oid boshlang‘ich shartlar, Tixonov teoremasi va uning isboti, yechimning mavjudligi hamda yagonaligi bilan bog‘liq muhim natijalar tahlil qilinadi. Kompakt to‘plamlar, tekis uzluksizlik va normaning baholanishi orqali Tixonov korrektligining zarur va yetarli shartlari aniq ko‘rsatiladi. Mazkur ish talabalarga operator tenglamalarining nazariy asoslarini chuqur tushunishga va matematik muammolarni korrekt qo‘yish tamoyillarini o‘zlashtirishga yordam beradi.