NAVRO'ZI AYYOM UMAR XAYYOM TALQINIDA (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada rind shoirlarining “malik ul-kalom”i – Umar Xayyom ijodining barjastasi “Navro’znoma” dostoni va uning tarixi haqida so’z yuritiladi. Binobarin, ushbu dostonning kelib chiqish tarixi, yozilish sabablari, syujet va obrazlar tizimi badiiy jihatdan tahlil qilinadi.