“JINOYAT VA JAZO” ASARIDA BOSH QAHRAMON TAQDIRINING BADIIY TALQINI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada rus adabiyotining ustunlaridan biri Fyodor Mixaylovich Dostoyevskiyning modernizmga ilk tamal toshini qoʻygan asari "Jinoyat va jazo"dagi bosh qahramon Raskolnikov hayoti, oʻy-xayollari, qilmishlari muhokama qilinadi. Binobarin, asar gʻoyasi, uning davr mavzusi, davrni ochib berganligi, undagi ijtimoiy muhit haqida spz boradi.