MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNING ESTETIK DIDINI RIVOJLANISHIDAGI O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLAR (Modern education and development, 2025)
Shaxsning estetik xususiyatlari tug’ma emas, ammo ular ijtimoiy muhit va faol pedagogik rahbarlik sharoitida ilk yoshdan boshlab rivojlanib boradi. Estetik rivojlanish jarayonida bolalarni estetik idrok, tasavvur, tushunchalar, mulohazalar, qiziqishlar, xis-tuyg’ular, badiiy va ijodiy qobiliyatlarni tarkib toptirish amalga oshiriladi.