ABDULLA QODIRIY IJODIY MEROSINING TARBIYAVIY AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Abdulla Qodiriy ijodi o‘zbek adabiyotida milliy ong, vatanparvarlik, jamiyat va adolat tushunchalarini chuqur yoritgan asarlar bilan ajralib turadi. Yozuvchi o‘z davridagi ijtimoiy tengsizlik, poraxo‘rlik, adolatsizlik va mustamlakachilik ta’sirini tasvirlash orqali xalqni o‘zligini anglashga undaydi. Ushbu maqolada Qodiriyning asarlarida milliy ong va vatanparvarlik tarbiyasi, jamiyat va adolat masalalari qanday aks etgani tahlil qilinadi. Shuningdek, yozuvchining adolat va haqiqatni targ‘ib qiluvchi qahramonlari orqali bugungi jamiyat uchun qimmatli saboqlar chiqariladi.