PROFILAKTIKA INSPEKTORINING MA’MURIY HUQUQBUZARLIKLAR TO‘G‘RISIDAGI ISHLARNI YURITISH FAOLIYATI USTIDAN PROKUROR NAZORATINI AMALGA OSHIRISH TARTIBI BORASIDAGI VAZIFALARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada profilaktika inspektorining ma’muriy huquqbuzarliklar to‘g‘risidagi ishlarni yuritish faoliyati ustidan prokuror nazoratining tartibi va ahamiyati tahlil etiladi. Prokuror qonuniylikni ta’minlash maqsadida profilaktika inspektorining faoliyatini muntazam nazorat qilib boradi, hujjatlarni tekshiradi hamda huquqbuzarliklarning oldini olish bo‘yicha chora ko‘radi. Shuningdek, prokuror profilaktika inspektorining ish yuritish jarayonidagi qonuniylikka rioya etishini ta’minlash uchun vakolatlarini amalga oshiradi, inspektor tomonidan rasmiylashtirilgan hujjatlar bilan tanishadi, huquqbuzarlik sodir etgan shaxslar bilan suhbatlashadi hamda qonunbuzilishlarni bartaraf etish bo‘yicha tegishli tavsiyalar kiritadi.