KO‘PRIKLARNING MATERIALLARI ASOSIDA QURILISH USULLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu kurs ishida yog’och ko’prik turlaridan biri haqida tavsif beriladi va uning yaratilishi bo’yicha , agar ko’prikning tayanchi qoziqlardan yasalgan bo’lsa, og’ir yuklar bilan kichik daryolar yoki oqimlarni kesib o’tish uchun ishlatilishi to’g’risida keng qamrovli tasniflar va tushunchalar taqdim etiladi. Davrlar o’tib, zamonaviy ko’priklarga bo’lgan talab oshishi asosida, ko’prikshunoslik sohasidagi olimlarning tadqiqotlari, izlanish va ilmiy ishlar sari bajarilishi yoki yangilanishi kerak bo’lgan juda ko’p ishlar kutayotganligini ko’rsatadi.