REPRODUKTIV BUZISHLI AYOLLARDA ENDOMETRIYNING IMMUNOLOGIK XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Surunkali endometritning asosiy morfologik mezoni stroma va bezlarda fokal yoki diffuz joylashuvga ega bo'lgan asosan limfoid elementlar va plazma hujayralaridan iborat yallig'lanish infiltratlarining mavjudligi hisoblanadi. Immunologik tadqiqotlar endometriy qavati hujayralarining fenotipik tarkibini baholashga, embrion implantatsiyasini cheklaydigan va reproduktiv disfunktsiyaga hissa qo'shadigan sitotoksik hujayralar sonini aniqlashga, shuningdek kompleks terapiya zarurligini aniqlashga imkon beradi.