TUXUMDON PATOLOGIYASINING GINEKOLOGIK KASALLIKLAR KELIB CHIQISHIDAGI XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Tuxumdon patologiyasi ginekologik kasalliklar tarkibida muhim o'rin tutadi. Tuxumdonlarning o'simta va o'simtaga o'xshash shakllanishi chastotasi bo'yicha ayol jinsiy a'zolarining neoplazmalari orasida ikkinchi o'rinni egallaydi va barcha ginekologik kasalliklarning 8-19 foizini tashkil qiladi [20]. Hozirgi vaqtda bepushtlik muammosi nafaqat tibbiy, ijtimoiy-demografik, balki iqtisodiy ahamiyatga ham ega.