FARMATSEVTIK TERMINOLOGIYADA MA’NOLI QISMLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada   dori preparatlarining terapevtik, anatomik yoki fiziologik xarakterga ko'ra farqlashga imkon beradigan ko'plab ma’noli qismlar  va ularning ma’nolari misollar orqali keltiriladi. Ma’noli qismlardan foydalanishdan maqsad dori-darmonlarni ularning organizmga ta'siri bo'yicha tizimlashtirish, shuningdek  ulardan foydalanish ko'rsatkichlarini shakllantirishdan iborat.