ADOLF DISTERVERGNING ILMIY FAOLIYATI VA TA’LIMGA QO‘SHGAN HISSASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada nemis pedagogi va metodisti Adolf Distervergning ilmiy faoliyati, ta’lim tizimiga qo‘shgan hissasi hamda uning g‘oyalari ta’lim nazariyasi va amaliyotida qanday qo‘llanilgani tahlil qilinadi. U o‘qituvchilarning malakasini oshirish, pedagogik erkinlik va shaxsiy yondashuv kabi tushunchalarni ilgari surgan. Uning ilmiy merosi zamonaviy pedagogika rivojida ham muhim o‘rin egallaydi.