MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI JISMONIY RIVOJLANTIRISH (Modern education and development, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarni jismoniy rivojlantirish — bu ularning tana shaklini, mushak kuchini, harakatlanish ko'nikmalarini, jismoniy sog'lig'ini va umumiy rivojlanishini oshirishga qaratilgan faoliyatdir. Bu davrda bolaning jismoniy rivojlanishi nafaqat sog'lig'ining yaxshilanishi, balki aqliy va emotsional rivojlanishiga ham ijobiy ta'sir ko'rsatadi. Jismoniy rivojlanish, shuningdek, bola o'zini ijtimoiy muhitda erkin tutish, mustaqil harakat qilish, mashaqqatlarni yengib o'tish va o'z tana qobiliyatlarini anglash uchun zarur.