OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA DAVLAT XUSUSIY SHERIKCHILIKNI IQTISODIY SAMARADORLIKLARI VA ISTIQBOLLARINI TAHLIL QILISH (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida davlat-xususiy sherikchilik (DXSh) asosida amalga oshirilayotgan loyihalarning iqtisodiy samaradorligi va istiqbollari tahlil qilinadi. Davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlik orqali ta’lim infratuzilmasini yaxshilash, zamonaviy texnologiyalarni jalb etish, investitsiya hajmini oshirish hamda ta’lim sifatini yuksaltirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tahlil jarayonida DXShning muvaffaqiyat omillari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham yoritiladi. Xulosa va takliflar esa ushbu sohani takomillashtirishga xizmat qiladi.