BUYUK IPAK YO’LI SHAKLLANISH, RIVOJLANISH, TARMOQLARI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Buyuk ipak yo’li qadimda sharq bilan g’arbni bog’lab turgan savdo yo’li, insoniyat rivojlanishi tarixining, uning birlashuvga hamda madaniy qadriyatlari bilan almashishga, hayotiy fazo-yu mahsulotlarni sotish uchun bozorlarga erishishga intilishining o’ziga xos bo’lgan hodisasi. Dengiz, okean yo’llari ochilmasdan oldin bu yo’llar muhim ahamiyat kasb etgan