SEMIZLIKNING PROFILAKTIKASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ortiqcha vazn va semizlik muammosi, uning sabablari va oqibatlari, shuningdek, bu muammoning zamonaviy tibbiyot va jamiyatda qanday hal qilinayotgani haqida fikr yuritiladi. Zamonaviy texnologiyalar, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, jismoniy faollikni oshirish orqali semizlikning oldini olish va ovqatlanish madaniyatini targ‘ib qilish masalalari yoritiladi.В данной статье рассматривается проблема избыточного веса и ожирения, ее причины и последствия, а также то, как эта проблема решается в современной медицине и обществе. Освещаются вопросы профилактики ожирения и пропаганды культуры питания посредством современных технологий, формирования здорового образа жизни, повышения физической активности.This article discusses the problem of excess weight and obesity, its causes and consequences, and how this problem is being addressed in modern medicine and society. Issues of obesity prevention and promoting nutrition culture through modern technologies, forming a healthy lifestyle, increasing physical activity are highlighted.