STENDALNING “QIZIL VA QORA” ASARIDA SIYOSIY ZIDDIYATLAR VA SHAXSIY ORZULAR TO’QNASHUVI (Modern education and development, 2025)
“Qizil va Qora” faransuz yozuvchisi Stendalning eng mashhur romanlaridan biri hisoblanlanadi. Asarning bosh qahramoni Julien va Sorel – kambag’al bo’lib, u o’z iste’dodi va ma’lumotga chanqoqligi orqali yuqori doiralarga kirib boradi. Sevgisi va jamiyatdagi ikkiyuzlamachilik bilan to’qnashuvi uni fojiaga olib boradi. Roman insoniy xulq, ijtimoiy nohaqliklarga to’la.